Durf te leven!

“Het is niet zozeer dat we bang zijn voor verandering of dat we zo gek zijn op de manier waarop we het nu doen. Het is het moment ertussen dat we vrezen. Het voelt alsof we tussen de trapezes hangen. Er is even niets om je aan vast te houden.”

– Marilyn Ferguson

Hoe je je leven ervaart wordt vaak mede bepaald door het aantal keuzemogelijkheden dat je tot je beschikking hebt. Soms lijkt het echter of je geen keuze hebt. Het voelt alsof je vastzit. Dit geeft vaak een onprettig en/of onrustig gevoel in je hoofd of elders in je lichaam.

Uit ervaring weet ik dat er vaak een dieper verlangen is dat aandacht en ruimte vraagt. Dat iets zich aan je kenbaar wil maken. In de drukte van alledag, neem je mogelijk geen tijd om hier bij stil te staan. Daarnaast kan het lastig is om dit alleen te doen waardoor je niet verder komt. Het diepe verlangen blijft echter je aandacht vragen en doet dat steeds krachtiger. Het kost steeds meer energie om dit te negeren. Meestal merk je dit pas als je je al enige tijd moe voelt en een paar avonden vroeg naar bed gaan niet het gewenste effect heeft. Of je blijft maar malen in je hoofd. Je gedachten lijken geen moment meer tot rust te komen. Het liefst wil je er los van komen, maar je hebt geen idee hoe.

Wat kan ik voor je doen
Samen met jou ga ik kijken waar je nu precies tegen aanloopt. Mijn doel is om jou bij je kern te brengen zodat je zelf voelt waar het om gaat en ook de oplossing en mogelijkheden ziet. Bewustwording is een belangrijke stap. Daarnaast begeleid en steun ik je bij het nemen van de vervolgstappen zolang als jij dat nodig acht. Ik begeleid je op zo’n manier dat jij vanuit (zelf)vertrouwen je stappen gaat zetten in de richting waar je heen wilt.

Hoe gaat dat in de praktijk
In een aantal persoonlijke gesprekken onderzoek je je gedachten en gevoelens. Hierdoor krijg je meer zicht op je beweegredenen, overtuigingen, ervaringen, angsten, kwaliteiten en manieren van doen die je helpen óf juist belemmeren om te doen wat je eigenlijk wilt. Tegelijkertijd ontdek je waar het voor jou werkelijk om gaat. Wat zijn jouw waarden.

Afhankelijk van jouw vraag kan het een diepgaand persoonlijk onderzoek en proces worden, of juist een meer praktisch gericht traject. Het gaat er om wat je NU nodig hebt. De begeleiding is altijd afgestemd op jou.

Als begeleider luister ik, stel ik vragen, geef feedback en nodig je uit nieuwe mogelijkheden te onderzoeken in het leven van alledag. Vertrouwelijkheid is een belangrijke voorwaarde van mijn begeleiding. Alles wat je vertelt blijft onder ons. Dit geeft de mogelijkheid om alles te zeggen wat op je hart ligt.

Wat levert het op
Meer rust, ruimte en voldoening. Vanaf het eerste gesprek word je je bewuster van het gedrag dat je wilt veranderen. Je gaat inzien wat je doet en hoe het anders kan. Vooral ga je ervaren hoe lekker het voelt als je uit je vaste patroon kunt stappen en en het lukt om andere keuzes te maken. Dit geeft energie en zin!


Maak nu een afspraak voor een kennismakingssessie in Breda.
Bel / sms / whats app naar 06-42107422 of stuur een e-mail naar mariekedekkers@live.nl. Ook online coaching via FaceTime of Skype is mogelijk.

Ervaringen van cliënten:

“Ik heb Marieke ervaren als een zeer innemend en oprecht persoon. Ze heeft erg goed ingeschat waar ik behoefte aan had tijdens de gesprekken. Ze vroeg me op de juiste momenten de juiste vragen en ze gaf me op de juiste momenten de juiste feedback. Haar praktische (levens)wijsheid heeft me enorm geholpen inzicht te krijgen in mijn eigen situatie en handelen op dit moment.”
“Marieke wist mij vanaf het eerste ogenblik gerust te stellen. In het intake-gesprek voelde ik mij gelijk thuis en praatte ik honderduit over mijn leerdoel. Zij is in staat om met simpele vragen bewustzijn te creëren bij mij waardoor ik logisch over mijn leerdoelen na ga denken en al oefenend kom tot inzichten hoe ik mijn leerdoel kan bereiken in de praktijk…”

“Het is een super begin van het nieuwe jaar. Ik zit lekker in m’n vel en vraag me soms af waarom ik hier niet veel eerder mee ben begonnen. Heel erg bedankt voor je hulp om het tot dit te brengen!”
“Ik wil je hartelijk bedanken voor de fijne gesprekken. Je hebt me een goede spiegel voorgehouden, een luisterend oor geboden en steun. Alledrie had ik hard nodig. Ik heb veel over mezelf geleerd en sta weer in contact met mijzelf, mijn lichaam en vooral mijn gevoel.”
“Ik ben zeer blij met het coachingstraject dat ik heb doorlopen. Het heeft me goede inzichten gegeven van waaruit ik me verder ben gaan ontwikkelen. De wijze waarop Marieke dit coachend heeft ondersteund en de coachruimte spraken me erg aan. Ik zou  Marieke als coach ook aanbevelen aan anderen.”
“Gedurende een jaar heb ik een traject gevolgd bij Marieke. Ik was erg onzeker, voelde me niet prettig en uit balans. Na de eerste kennismaking was er direct een klik. Marieke is een erg prettig en kundig persoon. Ik heb het traject als zeer leerzaam, verhelderend, gezellig en bijzonder ervaren.  Ik ga de gesprekken missen, maar zal iedereen die een coach zoekt Marieke aanraden.”

coaching counseling