Mindfulness meditatie (individuele training van 4 sessies)

  • Heb je behoefte aan meer balans en rust in werk en/of privé?
  • Wil je zelf de gunstige effecten ervaren van mindfulness en/of meditatie?

Start met mediteren. Deze korte meditatie training draagt bij aan een goede start en meer inzicht.

Meld je nu aan voor een individuele training van vier sessies. Bel/app: 06-42107422 of mail naar: mariekedekkers@live.nl.

Mijn ervaringen met mediteren. Als kind ervaar ik al hoe prettig ik het vind om op mezelf te zijn en niets te doen. Gelukkig ben ik gezegend met een moeder die daar de waarde van inziet en mij deze rustmomenten van harte gunt. Van nature voel ik de behoefte om regelmatig de stilte op te zoeken en gewoon te zijn. Dat is nog steeds zo. Het helpt mij om te ontspannen, dingen te verwerken, nieuwe inzichten op te doen, te voelen wat er in mij omgaat en wat mijn verlangens zijn. Vaak voel ik vanuit de stilte een bepaalde energie ontstaan die me inspireert en in beweging brengt.

Op mijn 24ste maak ik een reis van 8 maanden door Australië. Geïnspireerd door een boek van Deepak Chopra waarin hij aangeeft hoe wezenlijk meditatie is, start ik met mediteren. Het lukt me om dit elke dag minstens een half uur te doen. Ik zie mezelf nog zitten op het terras met uitzicht op een prachtige vallei en het unieke geluid van de Kookaburra op de achtergrond. Al na een paar weken merk ik op dat ik me veel bewuster ben van mezelf en van mijn omgeving. Het voelt goed en het motiveert mij om er de rest van mijn reis mee door te gaan. Tijdens een bezoek aan de Whitsunday Islands ontmoet ik in Airlie Beach een vrouw die meditatieles geeft. Ik krijg twee dagen privéles van haar. Het wordt een bijzondere ervaring om zo intensief met iemand samen te mediteren en ik leer een aantal technieken om zelf toe te kunnen passen. Eenmaal terug in Nederland start ik met Zen meditatie en er volgen nog vele andere vormen van meditatie.

In 2015 heb ik bij Bridgeman de MBE (Mindfulness, Brains en Emotioneel Intelligence) opleiding afgerond en heb ik een stilteretraite bij Frits Koster gedaan. Mindfulness en vipassana ervaar ik zelf als meditatievormen die makkelijk te leren zijn en tot meer inzicht en rust leiden.

Inmiddels heb ik ook al heel wat cliënten met deze technieken laten kennismaken.  Een reactie die ik vaak krijg is dat de techniek eenvoudig is en de resultaten verrassend zijn. Zelfs al met 10 minuten per dag kun je effect ervaren.

Voor mij is meditatie aanwezig zijn in het nu en zonder oordelen waarnemen wat er is. Het mooie is dat dit op elk moment toepasbaar is en je direct in een ander perspectief kan brengen. Het positieve effect van aandacht geven aan wat er is verrast ook mij nog steeds.

Meditatie is naar mijn idee vooral iets om te ervaren. Het kan je helpen te ontspannen, je gedachtenstroom tot rust te brengen, je zelfbewustzijn te vergroten en het huidige moment intenser te beleven. Meditatie is een eeuwenoude techniek waarvan de gunstige effecten inmiddels wetenschappelijk zijn aangetoond. Ervaar zelf wat meditatie voor jou kan doen.

“Geluksgevoel ontstaat als de voortdurende stroom van gedachten een moment tot stilstand komt.”

Het is mogelijk individueel, als stel of bijvoorbeeld met een vriend of vriendin te leren mediteren. De training is praktisch en ervaringsgericht. De bedoeling is om er thuis verder mee aan de slag te gaan.

In een coachingtraject wordt in overleg ook meditatie gebruikt om je via een andere weg naar jezelf en/of de situatie te laten kijken. Dit levert vaak nieuwe inzichten op. Ook kan het ontspanning, nieuwe energie of verdieping brengen en/of je bewust maken van bepaalde gevoelens of mechanismen.


Wil je meer weten over meditatie?
Bel / sms / whats app naar 06-42107422 of stuur een e-mail naar mariekedekkers@live.nl.

Ook bied ik het effectieve online programma ‘uit je hoofd, in je lijf’ aan in combinatie met (online) coaching.